D e s p r e N o i
Am pornit la drum cu creșterea măgărițelor în 2019, după ce înainte am avut o fermă de capre. M-am documentat în stânga și în dreapta despre creșterea acestor animale și proprietățile pe care le are asupra sănătății laptele lor valoros. La început am cumpărat doar câteva.
După aceea, încă vreo două -trei și tot așa, ferma fiind completată, în timp, cu mai multe exemplare.
Am pornit aproape de la zero, nu știam mai nimic, am luat detalii despre creșterea măgarilor de la un domn care și-a dat licența și doctoratul pe acest segment, inclusiv de la ciobani care mai avuseseră. După aceea, m-am dus la un medic veterinar foarte bun în domeniu care să îmi explice anumite lucruri despre ele, ce mănâncă, tratamentul lor și așa mai departe. Abia după ce am obținut toate aceste informații am început să cumpărăm. (…) Prima dată, am cumpărat în jur de cinci – șase, după ceva timp, am mai luat două-trei și tot așa
Povestea noastră
C u m a î n c e p u t t o t u l
Milestones
P e s t e 4 a n i d e e x p e r i e n ț ă
1967
The Beginning
1968
Building the Winery
late 70-ies
New Sorts in the Vineyard
1979
First Art Events
80-ies
New Sorts in Vineyards
1979
First Art Events
sustenabilitate
A n i m a l e l e s i m t a p r o p i e r e a s u f l e t e a s c ă
As part of the agricultural industry, we fully depend on our surrounding, just as it depends on us. That’s why we grow our produce organically and sustainably. Over the past decades the carbon footprint of the winery has been positive, which is something we’re really proud of.
Între noi și măgărițe există o prietenie. Ele răspund afecțiunii și dau laptele mult mai bine. Au pășunat bun, sunt libere toată ziua. Sunt ca și copiii, cer atenție (…) Eu am avut mai multe meserii la viața mea, dar de bază a fost mineritul la Gurabarza. În viață trebuie să alegi nu numai partea materială, ci să te simți atras de ceea ce faci, să faci cu tot sufletul. Animalele simt apropierea sufletească.